Mediavalmennus on kätevä alkusysäys aloittelijalle tai tehokas ruuvipenkki konkarille, sillä harva meistä on koskaan täysin valmis viestijänä. Nopeassa ja hektisessä mediaympäristössä ei enää riitä, että yksi yrityksen edustaja on koulutettu kohtaamaan mediaa ja tiivistämään viestintänsä kameran edessä.

Kuka tahansa yrityksen työntekijöistä voi päätyä puhemieheksi median eteen: vaikka viestintästrategiassa olisi nimetty tietyt vastuuhenkilöt median yhteydenottoihin, voi joskus käsiteltävä aihe vaatiakin vastaajaksi vaikkapa tuotekehityksen, talouden tai henkilöstöhallinnon asiantuntijan. Yrityksessä majailevaa asiantuntemusta esiin tuomalla pystyy parhaimmillaan nostamaan talon profiilia kohti ajatusjohtajuutta – ja niille onnekkaille, jotka tällä pallilla jo seisovat, on asiantuntijuuden jakaminen erityisen tärkeää aseman säilyttämiseksi.

Asiantuntijoiden suurimmaksi ongelmaksi mediakohtaamisissa muodostuu usein sanoman kiteyttämisen haastavuus; toimittaja ei pyri tieten tahtoen vääristelemään haastateltavan sanomisia. Jos valmista juttua lukiessasi harmistut omien sanojesi huonosta muotoilusta, on useimmiten peiliin katsomisen paikka. Ehkä toimittaja ei aivan saanut kiinni siitä, mitä yritit sanoa? Olethan aina itse oman asiasi paras asiantuntija.

Toimittajan tärkein ohjenuora on pyrkiä totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen. Parhaiten tuet tätä pyrkimystä hiomalla oman viestisi niin kirkkaaksi ja yksiselitteiseksi, ettei vääristelyn mahdollisuutta jää. Asiantuntijajargonista tai liian varovaisesta kerronnasta seuraa yleensä se, että toimittaja joutuu vetämään mutkia suoriksi saadakseen viestin välitettyä kansantajuisesti.

Akvamariinin mediavalmennuksen tarkoitus onkin ennen kaikkea auttaa yrityksen ydinviestien kirkastamisessa helposti puhuttavaan ja ymmärrettävään muotoon. Siinä sivussa karttuva itsevarmuus kameran edessä on hyvä lisämauste. Räätälöity valmistautumisemme auttaa samalla koko valmennettavaa ryhmää yhdenmukaistamaan viestinsä.

Voimmeko auttaa yritystäsi saamaan viestinsä läpi median haastattelutilanteissa? Tutustu mediavalmennuksiimme ja ota yhteyttä: linda.pynnonen@akvamariini.fi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *