Kansainväliset projektit2019-09-17T09:53:44+02:00

Project Description

Täysmehumyyttejä murtamassa – Fruit Juice Matters

Haaste
Sokerivastainen ilmapiiri ruokakeskustelussa kaivertaa lovea juomateollisuuden liiketoimintaan. Täysmehuteollisuus kärsii, kun pelkkää hedelmien omaa sokeria sisältävistä, luonnostaan vitamiinirikkaista täysmehuista on rakentunut väärä mielikuva kuluttajien ja ravitsemusasiantuntijoidenkin mieleen. Tilanne on kärjistynyt äärimmilleen juuri Suomessa.

Ratkaisumme
Asiakkaamme ETL:n taustalla toimiva eurooppalainen täysmehualan järjestö AIJN käynnisti vuonna 2016 Euroopan-laajuisen, monivuotisen Fruit Juice Matters -viestintäkampanjan. Sen tarkoituksena on purkaa täysmehuun liittyviä myyttejä ravitsemus- ja terveysalan ammattilaisten kautta. Toimet lokalisoidaan vahvasti.

Viestinnän keskiössä on erityisesti näiden alojen asiantuntijoiden syvällinen informoiminen. Laadukkaat materiaalit, henkilökohtaiset kontaktoinnit ja ydinviestin toistaminen tieteellisin perusteluin ja vaihtelevin muodoin eri kanavissa ovat ohjelman perustaa. Esimerkkejä toimista ja kanavista ovat asiantuntijapaneelit, -blogit ja -uutiskirjeet. Akvamariinilla on vahvan toimialaosaamisensa tukena myös laillistettu ravitsemusterapeutti.

Tulokset
Paikallinen sekä toimialaan liittyvä osaamisemme tekevät viestintäohjelmasta kiinnostavan, elävän ja erittäin tuloksekkaan. Olemme tavoittaneet yhteensä tuhansien suomalaisten asiantuntijoiden yleisön niin ohjelmalle rakentamissamme omissa tapahtumissamme kuin ravitsemus- ja elintarvikealojen yleisissä tapahtumissakin. Viestintää vastaanottaa säännöllisesti yli 500 keskeisen ravitsemusasiantuntijan joukko, ja lisäksi media on saanut kipinän tarttua aiheeseen useita kertoja. Tiedolla on jo selkeästi ja mitattavasti pystytty vaikuttamaan mielipiteiden muuttumiseen.

Ilmiö, strateginen suunnittelu, toimialaosaaminen, elintarvike, ravitsemus, kansainvälisyys, konseptointi, tapahtumat, projektinhallinta