Food for Media tapahtuma

Food for Media: muistijälki luodaan elämyksillä

Elintarvikealan suurin suomalainen kaupallinen pressipäivä on Food for Media. Tapahtumakonsepti on Akvamariinin luoma ja toteuttama.

Food for Media rakennetaan median ja yrityskohderyhmien tarpeet ja näkökulmat perinpohjaisesti tuntien tapahtumamarkkinoinnin keinoin. Avaimet käteen -henkinen tilaisuus palvelee niin uutuustietoa, trendejä ja syvempää yritystietoa metsästävää toimittajaa kuin kauden uutuuksien markkinointiin potkua hakevaa ruoka- ja juomateollisuuttakin.

Akvamariinin konseptitapahtumassa käy vuosittain noin 100 toimittajaa, vaikuttajaa ja ravitsemusasiantuntijaa jo kymmenen vuoden ajan. Kohderyhmät puolin ja toisin kokevat strategisten suhteidensa kehittyvän tapahtumassa.

 

Haasteiden ytimessä brändin rakentaminen ja tuotenäytejakelu

Elintarvikeala on uutuusvetoista. Myönteisiin haasteisiin kuuluu, että ruoasta, juomasta ja ravitsemuksesta on tullut muun hyvinvoinnin tapaan megatrendejä.

  • Kiinnostus uutuustuotteisiin ja elintarvikealan innovaatioihin on suurta, mutta samalla sekä kuluttajien että B2B-sidosryhmien vaatimukset ovat kasvaneet:
  • Miten kulloinenkin trendi liittyy minuun tai asiakaskuntaamme?
  • Onko yritys vastuullinen?
  • Miksi kuluttajat ostaisivat juuri tätä tuotetta?
  • Miten minä haluan syödä arjessa?
  • Miten nämä valinnat vaikuttavat terveyteeni?
  • Millaista on minun herkutteluni parhaimmillaan?

 

Teollisuus vastaa huutoihin parhaansa mukaan liiketoiminnan realiteettien puitteissa. Mitä lanseerata, missä aikataulussa, missä kanavassa; miten luoda lumipalloefekti; entä miten tukea pitkän linjan perusbrändiä ja -tuotetta?

Miten saamme jakelukanavat ymmärtämään yrityksemme toimintamallin edut, osaamisemme syvyyden ja luotettavuuden? Toimisiko tämä tuote myös foodservicessä? Kysymyksenasettelu on aina laajaa – ainakin silloin, kun suunnitelmat laaditaan hyvin.

 

Tapahtuma on voimakas viestinvälittäjä

Jotta viestistä tulee kiinnostava, on monimutkaisetkin asiat saatava vaikuttamaan yksinkertaisilta. Tapahtumamarkkinointi on oivallinen keino luoda brändistä hallittu mielikuva viestien portinvartijoille, kuten medialle, vaikuttajille, asiantuntijoille tai jakelukanavien päättäjille. Brändinrakentamisen ohella strategisten suhteiden vahvistaminen tapaamisissa on merkittävä hyöty yritykselle.

Tapahtuman suunnittelu ajoittuu luonnostaan sellaiseen uutisointivaiheeseen, jossa kaikki markkinointiviestintä kannattaa suunnitella erityisen koordinoidusti ja tietenkin harkitun monikanavaisesti.

 

Tulos tai ulos – jälki näkyy

Akvamariini on järjestänyt omien konseptinsa mukaisia media- ja vaikuttajatapahtumia yli kymmenen vuoden ajan useita kertoja vuodessa. Food for Media, Akvamariini Open House ja YouSport for Media ovat houkutelleet puoleensa vuosittain yhteensä satoja vierailijoita ja kymmeniä brändejä, viestien loppukohderyhminä ennen muuta kuluttajat.

Runsaan lisänsä tapahtumien suunnittelun ja toteutuksen kokemukseemme tuovat kymmenet ja kymmenet brändien omat tilaisuudet, joissa toimittajille ja vaikuttajille karttuu kokemuksia täydellisen pastan keittämisestä kolmen ruokalajin illallisiin, purjehtimisesta paljasjalkajuoksuun, tai tehdasvierailujen linjastojen ääreltä aina hyvinvointia edistävään huippukylmään.

Erityisesti elintarvikealalle olemme lisäksi järjestäneet menestyksekkäitä asiantuntijatilaisuuksia ja -paneeleja, joiden loppukohderyhmät ovat nekin olleet asiantuntijoita, kuten ravitsemuksen ja terveydenhuollon ammattilaisia ja poliitikkoja.

Asiakkaille tapahtumiemme kautta saavuttamamme näkyvyys lasketaan yhteensä vuositasollakin miljoonissa.