Kuluttajatuotteen lanseeraus – rakenna brändiä ja käynnistä myynti

Akvamariini rakensi kahdeksan vuoden ajan kansainvälisen, kasvipohjaisista tuotteistaan tutun Alpron brändiä ja samalla koko kasvimaitotuotekategoriaa Suomeen. Kuluttajatuotteen lanseeraus käynnistyi nopeasti ja aluksi tuotteita osti pieni ja vannoutunut käyttäjäkuntansa, eikä tämän hetken kasvimaitobuumista osattu vielä haaveilla.

Haasteena oli päästä suurten massojen suosioon kasvipohjaisilla perinteisten maitotuotteiden kulutuksen kärkimaassa. Suunnitelmallinen brändiviestintä perustettiin vankkaan tutkimustietoon, luoviin ideoihin ja uusiin näkökulmiin. Ajankohtaan sopivat valikoidut ja yllättävätkin brändilähettiläät, vahvan Alpro-yhteisön luominen sekä monipuolinen mediaviestintä toivat tuloksia.

 

Yhtä köyttä asiakkaan kanssa – luovalla suunnitelmalla monikanavaiseen tehokkuuteen

Tuloksellinen viestintä ja onnistunut kuluttajatuotteen lanseeraus perustui erinomaiseen ja ennakkoluulottomaankin yhteistyöhön. Täysi luottamus toimiston, maahantuojan ja valmistajan välillä mahdollisti erilaiset kokeilut, uusien kanavien hyödyntämisen sekä pitkälle menevien strategisten suunnitelmien toteuttamisen. Brändilähettiläiksi haimme huippuhiihtäjän ja villiyrttikokin, joiden kasvot vetosivat laajasti herättäen mielenkiintoa kuluttajissa.

Sosiaalisen median nousukautena kohderyhmät löysivät myös uuden tavan kuluttaa sisältöjä ja väylän saada oma äänensä kuuluviin. Yhteisössä nähtiin tärkeä potentiaali kuluttajasuhteen vahvistamiseksi.

Sosiaalisessa mediassa syntyi kertaalleen liikettä myös yli kaikkien odotusten: kun suosikkituote oli päätetty vetää pois markkinoilta, Facebook täyttyi pettyneistä viesteistä ja kommenteista. Viestintätoimistomme kannustuksella tuote palautettiin myyntiin näyttävän promootiokampanjan siivittämänä. Vastaanotto oli riemukas: olihan yhteisö pystynyt vaikuttamaan suoraan kansainvälisen yrityksen toimintaan!

 

Faktaa ja herättelyä ympäristönäkökulmiin kysyntää kasvattamaan

Yleinen huoli ympäristöstä nosti vähitellen päätään. Ajankohtaan sopi ympäristötietoisuuden viestiminen myös graafisin keinoin; näin autoimme sekä mediaa että kuluttajia ymmärtämään kasvipohjaisten tuotteiden edut.

Juuri mediasuhteet olivatkin aivan keskiössä kategorian tunnettuuden ja kysynnän kasvattamisessa. Oikeat kontaktit, kohdennetut toimet ja brändätyt näytejakelut loivat kattavaa näkyvyyttä pitkällä aikavälillä. Asiapitoinen tiedonjako kasvipohjaisen ravinnon terveysvaikutuksista kiinnosti ja herätti hyvää keskustelua toimittajien ja vaikuttajien parissa.

Alpron myynnilliset ja brändinrakentamiseen liittyvät tulokset olivat erinomaisia.